2X2 Race ~ 2012

2X2 Race ~ 2012

18 aug 2012 (sâm) Balea Lac, Romania

Cursa Cursa 2x2

Moderator Gabriel Solomon
Tip Cursa amatori

Echipele formate din 2 concurenți vor lua startul din apropierea cabanei Paltinul și vor avea de parcurs un traseu idilic, dar și deosebit de solicitant, pe poteca de creastă a munților Făgăraș, incluzând porțiuni deosebite (Fereastra Zmeilor, 3 Pași de Moarte).
Primul punct de control este în Șaua Caprei (Lacul Capra). 
Al doilea punct de control este X1 - Vf. Moldoveanu (2544 m), cursa ajungând astfel pe acoperișul patriei, loc în care, dacă vremea este favorabilă, poate fi admirată întreaga creastă a Făgărașului. Aici, participanții (echipele) vor primi o ștampilă pe buletinul de concurs și li se vor înregistra timpii de parcurgere ai segmentului Bâlea Lac – Vf. Moldoveanu. Urmează coborârea de pe vârf și parcurgerea înapoi a traseului.
Al treilea (același ca primul) punct de control este la Șaua Caprei, unde echipele vor primi încă o ștampilă pe buletinul de concurs și vor avea un punct de hidratare și realimentare (din partea organizatorilor). 
Al patrulea punct de control este X2 - Vf. Negoiu (2535 m). Pentru a ajunge la el trebuie parcurs  un traseu mai scurt dar mai tehnic, Vf. Lăițelul fiind acela care îngreunează și cele mai experimentate echipe de montaniarzi sau de alergători pe munte. Echipele vor trece pe lângă lacul și refugiul Călțun, de unde vor începe urcarea către vârf. Întrucât accesul în Strunga Dracului este strict interzis, este obligatorie parcurgerea porțiunii Strunga Doamnei. În vârf vor fi asteptați de organizatori pentru a le aplica ștampila pe buletinul de concurs și înregistra timpii de parcurgere ai segmentului Bâlea Lac – Vf. Negoiu. Urmează coborârea de pe vârf și parcurgerea înapoi a traseului.
Al cincilea (același ca primul și al treilea) și ultimul punct de control înainte de finish este la Șaua Caprei (Lacul Capra), unde echipele vor primi ultima ștampilă pe buletinul de concurs. 
Echipele se vor îndrepta apoi către finish - Bâlea Lac, coborând din Șaua Caprei pe traseul pe care au urcat imediat după start.

View all →

Top Results

C S G Athlete Bib Categorie Timp
1 -- 1 Brainstorming Andrei Tale, Marius Roca masculin
2 -- 2 Alternative RADIU Valean Adrian, Petru Calin Crainic masculin
1 -- 3 Trail-running.ro Zlavog Mihai, Handrea Cristina mixt
3 -- 4 Inner Peace Bogdan Iacob, Cosma Cristian-Gabriel masculin
2 -- 5 Adventure Life Sangeorzean Daniel, Ciff Simona mixt

Stats

Categorie HD ACTIVE DQ DNF DNS OOC Total
0 0 0 0 0 0 0
masculin 0 3 0 0 0 0 3
mixt 0 2 0 0 0 0 2
Total 0 5 0 0 0 0

Numar de concurenti per categorie

Loading Chart ...

Numar de concurenti

Loading Chart ...

18 aug 2012 (sâm)

Balea Lac, Romania

Site oficial

Organizatori

2X2 Race

Email: contact@2x2race.com
Website: http://www.2x2race.com/